Minnebrikker

 

TIPS!

-Formater minnebrikken hver gang du har lagt bilder inn på datamaskinen og har behov for å tømme minnebrikken. Det er med på å forebygge feil på dataene og du sikrer deg godt mot tap av bilder Formatering av minnebrikken kan du gjøre inne i kameramenyen din.

 

-Tar du ekstreme mengder bilder på ferie eller i viktige sammenhenger? 2-3 mindre minnebrikker er bedre enn 1 stor. Kjøp heller 2x8GB fremfor en på 16GB. Dersom kameraet ditt skulle bli stjålet så har du kanskje flesteparten av bildene fra ferien liggende på hotellet. Skulle en brikke krasje (noe som er ytterst sjelden) så slipper du å miste alle bildene.

Dersom kameraet ditt teller oppover for hvert bilde du tar så kan du bytte minnebrikke hver dag. Da ender du opp med halvparten av bildene på en brikke og halvparten på en annen. Når bildene blir lagt inn på pcn så kan alle legges i en mappe og de sorteres etter når de ble tatt!

 

-Kjøpe minnebrikker av kjent merke, Sandisk, Lexar, Kingston..... Disse har god kvalitetskontroll!

 

-SD og CF brikker tåler generelt veldig mye, og det skal ganske mye før man klarer å ødelegge en. Skulle man derimot være uheldig å få feil på en brikke så finnes det programvare som gjør det mulig å hente ut data som du trodde var tapt. På diverse minnebrikker så følger denne programvaren med.

 

-Bruker du en minnekort leser ofte, men vil være sikker på at du ikke sletter dataene på brikken? SD kort har en liten lås på siden som man kan ta ned. Da er brikken skrivebeskyttet, du får ikke tatt bilder innpå eller slettet bilder.

 

 

Les mer om kameratilbehør her eller gå tilbake til hovedsiden for å se hva som er nytt.

 

 

 

Føler du av infoen her var dårlig forklart, eller noe viktig mangler? Har du noen gode tips å dele som har med minnebrikker å gjøre?

Send en mail til objektivguide.com

 

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.