Tokina 100mm f/2.8 ATX-M100 AF PRO D (macro)

Spesifikasjoner
Optisk konstruksjon 9 elementer i 8 grupper.
Blender blad 9
Minimum fokusdistanse 30cm (1:1)
Størrelse 95.1x73mm
Vekt 540g
Filter 55mm
Solblender medfølger
Annet passer fullformat, front som går mye ut når man fokuserer nært.

 

Basert på spesifikasjoner så bør det ha en veldig fin bokeh grunnet 9 blender blad. Noe som brukere har gode erfaringer med.

 

Dette objektivet skiller seg spesielt ut fra mengden på et punkt. Opplevd byggekvalitet! Prismessig så ligger det under 4000 kroners grensen. I dette prisområdet så er det generelt grei byggekvalitet på det meste, men ikke noe som føles ekstremt bra bygget. Tokina objektivet føles veldig bra bygget og man får absolutt det litte ekstra på det området. Prisen man må betale er 540g med vekt. Nå skriver jeg opplevd byggekvalitet er god. På generell holdbarhet så skiller det seg ikke ut til tross for god opplevd byggekvaltet. (Basert på info fra nettet)

 

Bildekvalitet

Bildemessig får det gode kritikker som de fleste andre macro objektiver. Det gjør det bra på de fleste områder. Svakheten ligger i at det lider en del av kromatisk abberasjon.

Kanskje noe svakere skarphet sammenlignet med de beste konkurrentene, men trolig minimale forskjeller. Dette basert på brukerererfaringer.

 

I denne klassen så bør man også vurdere Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro og Tamron AF 90mm f/2.8 Di SP macro. Disse har begge samme type utvendig konstruksjon.

Tokina 100mm Macro Test

 

 

Linker til tester og brukererfaringer

Tester

 

Photozone

Brukererfaringer

 

SLRgear (7 brukere 100% anbefalt)

Konstruksjon:9.00

Bilde kvalitet: 8.43

Total vurdering: 8.29

 

Fredmiranda (10 brukere 100% anbefalt)

Overall rating 8,9

 

Anbefalt lesestoff

Info om macro objektiver

Stortest av macro objektiver

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.