Demontering av Canon EF 50mm F1.8

 

Dette objektivet ble demontert pga. litt innvendig støv og litt nysgjerrighet! Objektivet er enkelt bygget. Det gjør at de enklere kommer støv i det og det er enklere å demontere det! Om du har et par små støvkorn i ditt objektiv så vil det nok ikke ha innvirkning på bildekvaliteten.

 

Dersom du har planer om å demontere ditt så gjør du det på eget ansvar! Les grundig gjennom innholdet på denne siden først.

 

Slik såg det ut før demontering.

 

canon 50mm f1.8

Man begynner med å fjerne dekselet på baksiden og skru ut de 2 små skruene.

 

50mm

 

Fokuser slik at fronten på objektivet stikker ut. Trykk så ned kontakten som man løsnet og ta forsiktig bort det sorte plastdekselet ved hjelp av et skrujern.

 

Sånn ser det nå ut!

 

Deretter tar man tak i den sorte biten i midten. Denne vrir man litt til venstre. slik at den går ut av hakk og man kan ta den ut. Her kan det hende at du må endre litt på hvordan fokusringen står. Alltid husk å være forsiktg med linseelementene inne i objektivet!

50mm

 

Nå har du fri sikt inn i objektivet og støv kan blåses bort! Dersom det er noe støv du ikke fikk bort så er det ikke stort å gjøre med det. Du bør nå montere objektivet sammen igjen! ... mens det fortsatt er håp...:)

 

Dersom du trenger å demontere det mer så er det bare til å fortsette! :)

 

Dekselet ved fokus knappen må av. Det er enklest å løsne dette med et lite flatt skrujern.

Canon 50mm f1.8

 

Dette dekselet er festet med en form for tosidig teip. Under montering igjen så trykket jeg det bare på igjen og det satt bra fast. MEN, det er nok anbefalt å bytte denne med ny "teip".

Canon 50mm f1.8

 

Deretter skur man ut den blanke skruen.

Canon 50mm

 

 

Fokuserer slik at fronten på objektivet ikke stikker ut. Nå kan du ta det i biter. (Husk dette når det skal settes isammen også)

Legg også merke til hvordan ting skal settes sammen igjen når du skal montere alt.

Canon 50mm

 

Slik ser det ut innvendig.

Canon 50mm

 

For å komme seg videre så er det to små tapper/plastbiter som må løsnes. Den andre er på dan andre siden av objektivet.

Canon 50mm

 

Nå er det mulig å få av fokus mekanismen og dele objektivet i flere deler. For å gjøre dette så man man finne en skøyt der man kan sette skrujernet inn i. Igjen, legg merke til hvordan man skal montere objektivet når du tar det i biter.

Canon 50mm

 

Slik ser det nå ut!

Canon 50mm

 

Videre demontering går jeg ikke gjennom . Alle linsene i dette objektivet er fordelt inne i 2 deler. Begge er merket med røde firkanter.

Canon 50mm

 

Canon 50mm

Du skal nå sitte igjen med følgende biter som skal monteres. Montering gjøres i motsatt rekkefølge! Lykke til!!! :)

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.