Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro

 

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro er et objektiv som har god kritikk men som sjelden er å anbefale.

Det stammer tilbake helt til 1987, det i seg selv er ikke noe gale, men det finnes i de fleste tilfeller bedre alternativer siden objektivet har noen ulemper.

 

Fronten stikker en del ut når man fokuserer nært, noe som er upraktisk.

 

Objektivet gir ikke et forstørrelsesforhold på 1:1. Bare 1:2. Dette gjør at vi ikke vil kalle det for et skikkelig macro objektiv. (Dette kommer ann på definisjonen av macro objektiv).

 

Om du har et kamerahus med APS-C brikke så bør du heller vurdere Canon EF-S 60mm f/2.8 USM macro. Dette objektivet fokuserer raskere og stillegående med en USM motor. Vår favoritt innenfor denne klassen.

 

Om du er ute etter et macro objektiv for fullformat med denne brennvidden og klarer deg med et forstørrelesesforhold på 1:2 så er det ikke noe å si på dette. Men i utgangspunktet så er det å anbefale et objektiv med en større brennvidde. F.eks Canon EF 100 mm f/2.8 USM macro

 

Alternativt så kan du vurdere Canon EF 50mm f/1.4 USM for bedre lysstyrke, bokeh og fokushastighet. Da blir riktignok nærgrensen 45cm istedet for 23. Macro egenskapene blir med andre ord ikke noe å skryte av, men man får mange andre fordeler.

 

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro Test

 

Linker til tester og brukererfaringer

Tester

 

Photozone

Optisk kvalitet:3,5/5

Mekanisk: 3/5

Pris/egenskaper: 4/5

 

 

The Digital Picture

Brukererfaringer

 

Fredmiranda (63 brukere)

Byggekvalitet:8,15

Pris:9,59

Overall rating: 9,3

 

SLRgear (kun 5 brukere)

Konstruksjon: 8

Bilde kvalitet: 9.4

Total vurdering:8.4

 

 

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.