Nikon D300s test side

D300s er Nikon sitt beste speilrefkekskamra med APS-C bildebrikke (DX). Det har mye funksjoner som stammer fra de langt dyrere kamerahusene, men med en fysisk mindre bildebrikke. Fra forgjengeren D300 så har det blant annet blitt oppgradert med filmfunksjon, mikrofon inngang, plass til SD og CF minnebrikker. Det har også blitt hakket raskere med 7 bilder i sekundet og mulighet for 8 med batterigrep.

Nikon D300s Test

 

Info hentet fra Nikon.no

 

  CMOS-bildesensor i DX-format med 12,3 megapiksler. Den selvrensende sensorenheten minimerer effekten av støv.

   

  7 b/s ved serieopptak(8 b/s ved fotografering med MB-D10-batteripakken (ekstrautstyr)).

   

  Med D-film kan du ta opp filmklipp i HD i stereo* med funksjonen for start og stopp av redigering.

   

  Doble kortspor: Både CF- og SD-kortspor gir fleksibilitet i arbeidsflyten.

   

  ISO 200-3200 utvidbart opp til ISO 6400 (tilsvarende) og ned til ISO 100 (tilsvarende).

   

  EXPEED-bildebehandlingsmotor med 14-bits A/D-konvertering og 16-bits bildebehandling for førsteklasses tonegradering.

   

  Multi-CAM 3500DX 51-punkters AF-system. Individuelt valgbart eller konfigurerbart i 9-punkts, 21-punkts og 51-punkts dekningsinnstillinger.

   

  Rask respons med oppstart på omtrent 0,13 sekunder og 45 millisekunders utløserforsinkelse.

   

  Stille opptaksfunksjon: perfekt til stille fotografering. Lyden av interne mekanismer i kameraet reduseres betydelig.

   

  Bildekontroller effektiviserer kameraets bildebehandlingsfunksjon ved å muliggjøre tilpassing av bildeparametere før fotografering og gir full kontroll over skarphet, kontrast, lysstyrke, nyanse og metning i forskjellige fargemoduser.

   

  3-tommers VGA LCD-skjerm med 920 000 punkter og bred, 170-graders innsynsvinkel.

   

  Active D-Lighting (aktiv D-lighting) gjør det mulig å ta førsteklasses bilder med høy kontrast ved automatisk å bruke tonekompensasjon på fotograferingstidspunktet.

   

  Robust kamerahus i magnesium: tåler vann og støv.

   

  Slitesterk lukker. Lukkeren er testet for 150 000 sykluser.

   

  HDMI -videoutgangsgrensesnittet gjør det mulig å koble til HD-videosystemer.

   

  Intuitiv ergonomi med optimal knappeplassering for rask og bekvem håndtering.

  *Kompatibel stereomikrofon kreves.

 

Videoreview fra Cameralabs!

 

Filmet med D300s

 

 

 

Erfaringer og bruksområde

D300s er et kamerahus som duger til alt! Det kan brukes i det meste av værforhold, det har en fantastisk bildekvalitet, søker, autofokus system, hurtighet, lysmåling og hele pakken! Det har ikke fordelene med en fullformat bildebrikke. Men tilgjengjeld så har det fått utrolig mye funksjonalitet som ligger fra de høyere modellene som ofte koster 3 ganger så mye!

 

Nytt er at D300s har fått film funksjon (720p 24fps). Denne er godt integrert med egen knapp, mikrofon tilkobling, og mulighet til å bruke autofokus under film. Kamerhaet har også enkle redigeringsmuligheter av filmsnuttene.

 

Det har fått plass til en ekstra et SD kort i tillegg til CF. Det finnes flere måter å sette opp dette på. Et kan brukes som backup. Man kan ta bilder på et og film på det andre. Eller f.eks RAW på ene og JPEG på det andre. Eller naturlig nok, når det ene er fullt så fortsetter man på det andre.

 

Det har også fått innebygget vater funksjon for å enklere få en rett horisont. Det har fått en stille modus som demper lukkerlyden litt.

 

Søkeren har nå 100% dekning.

 

Nikon D300s vs Canon Eos 7D

Hovedkonkurrent er uten tvil Canon sitt Eos 7D som ble lansert litt i etterkant av D300s. Unikt for D300s er plass til 2 minnekort. Det har i tillegg bracketing for opp til 9 bilder sammenlignet med Canon sine 3 (Relevant for ekstrem HDR). Det har flere fokuspunkter, uten at fokussystement kan sies å være merkbart bedre for den jevne bruker.

7D stiller med 18 megapixler sammenlignet med D300s sine 12. Det kan kunstig utvide iso området lengre til 12800. Men støy egenskapene over linjen er minst er like gode som på Nikon. Det har også en bedre filmfunksjon med mulighet til å filme i 1080p med 30fps. Eller 720p med opptil 50fps. Maks bildehastihet er 8 bilder i sekundet, 1 mer enn D300s uten batterigrep. 7D har også noe bedre konfigurasjonsmuligheter.

Canon Eos 7D Test

 

D300s vs D90

D300s stiller i proff klassen. D90 i forbruker klassen. Dette skillet viser seg spesielt på byggekvalitet, fokussystem, antall bilder i sekundet, søker, knappeløsning og mange andre små oppgraderinger. Men rent bildemessig så leverer D90 veldig gode resultater. Nikon D90 Test

 

Konklusjon

D300s er uten tvil i toppsjiktet av kamerahus med APS-C bildebrikker. Det leverer høy kvalitet på absolutt alle punkter. Dette gjelder ikke bare bilder med også på film. Det ultimate Nikon huset med APS-C bildebrikke.

 

Linker til tester av Nikon D300s

Norske tester

 

PC World - Godt kjøp

 

VG - Terningkast 6

Utenlandske

 

DPreview - Highly Recommended

 

Cameralabs - Highly Recommended

Nikon D300s Test

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.