Anbefalinger av speilreflekskamera

Oppdatert 08. Januar 2010. Alle kamerahusene står sortert etter pris

 

Kjøper du et at disse kamerahusene så gjør du et bra kjøp uansett! Derfor burde det stått anbefalt bak tilnærmet hele gjengen! Det kunne likegodt stått bak alle! Men for at noen skal se bedre ut så kan jo ikke alle være anbefalt ;)

 

Forskjellene som står spesifisert bak hvert enkelt kamerahus er bare en liten brøkdel av egenskapene!

 

Nybegynner klassen (rundt 4000,-)

Nikon D3000

God bildekvalitet. Idiotsikre menyer. Har ikke autofokus på visse objektiver. Mangler live view. Bør kjøpes med VR objektiv.

 

Canon Eos 1000D

Kjøp dette dersom du skal ha mest kamerahus for pengene kombinert med god bildekvalitet. Bør kjøpes med IS objektiv.Obs, vanskelig å få tak i med IS i de fleste butikker.

 

Forbruker (rundt 5500,-)

Canon Eos 450D

Høy bildekvalitet, mye for pengene. Anbefalt!

 

Nikon D5000

Høy bildekvalitet og mye for pengene. Også mulighet for film. Vribar skjerm. Trenger du ikke film, eller vet at du må ha vribar skjerm. Kjøp det rimeligere Eos 450D. Da slipper du å bekymre deg for at du ikke får autofokus på enkelte objektiver. D5000 har ikke innebygget fokusmotor. Alternativet er Eos 500D.

 

Mellomklassen (Priser rundt 6000)

Canon Eos 500D

Høy bildekvalitet, bedre enn D90 på film og live view, super skjerm, kompakt størrelse. Beste kompakte speilrefleks kamera! Anbefalt!

 

Nikon D90

Større, og litt tyngre enn 500D. Bedre grep, 2 kontrollhjul, bedre batteri og super skjerm. Høy bildekvalitet og innebygget trådløs blits styring. En del dyrere enn Eos 500D, men også bedre på en del punkter. Rimeligste kamerahus med godt grep for "mannehender", eller de som bare foretrekker et litt større grep. Beste allround kamera for pengene!Anbefalt!

 

Entusiast (Priser rundt 9000,-)

Canon Eos 50D

stort og bra grep, hurtige innstillinger og 2 kontrollhjul + joystick. Utrolig rask til å ta bilder og se gjennom bilder. Super bildekvalitet. Rimeligste og beste "sportskamera". Mangler film funksjon, trenger ekstra utstyr for trådløs blits styring. Bra på alt og utrolig mye for pengene! Kamerahus finner man til ca. 8000,- Anbefalt!

 

Nikon D300

gjør det samme som Eos 50D, bare med bedre fokussystem, bedre byggekvalitet og innebygget ekstern blits styring. Mangler også film funksjon. Er en del dyrere. UTGÅTT modell!

 

High-end crop kameraer! (Priser på ca 14000,-)

Nikon D300s

Et oppgradert D300 med film, 100% søker dekning, 2 minnekort plasser og det meste man kan ønske seg. Et fantastisk kamerahus. Beste crop kamera hadde det ikke vært for Eos 7D som gjør det meste enda bedre!

 

Canon Eos 7D

Mye likt som D300S, men med høyere hastighet, høyere oppløsning, minst like gode iso egenskaper, mye bedre film funksjon og hakket flere konfigurasjonmuligheter. Ligger på samme prisnivå som D300S

Det ultimate kameraet til det meste! Anbefalt!

 

 

Fullformat til rundt 21000,-

Nikon D700

En slankere og mye mer kompakt utgave av Nikon D3. 12 megapixler og 5 bilder i sekundet, men mulighet for 8 med batterigrep. Fantastisk bildekvalitet! Ekstreme egenskaper på høye iso verdier.! Bra på det meste! Og MYE for pengene! Fullformat som fint kan brukes på sport og action, uten at det skal koste en arm og et bein. Anbefalt!

 

Canon Eos 5D Mk II

Rå på detaljer og bildekvalitet! 21 megapixler. Fantastisk på høye ISO verdier. Har også god filmfunksjon med blant annet 1080p og manuelle justerigner. Bare 3,9 fps, ingen værtetting og et mindre avansert fokussystem sammenlignet med de andre fullformat kameraene. Dersom bildekvalitet og detaljer er det viktigste og det ikke skal koste over 50000,- for det lille ekstra, da holder det med å kjøpe dette! Landskap,natur studio, og vanlig bruk så gjør det en fantastisk jobb. Anbefalt!

 

 

Fullformat og 1.3x crop! (38000++)

Nikon D3

Bygget og laget som en tanks. Ekstreme ISO egenskaper! 100% søker dekning og "innebygget batterigrep".

12 megapixler, 9 bilder i sekundet, eller 11 i dx modus.

Fysisk stor og veier 1420g med batteri og uten objektiv!

 

Canon Eos 1D Mark IV

Bygget som en tanks, 10 bilder i sekundet og 16 megapixler. APS-H sensor med 1.3x crop, noe som kan være en stor fordel på tele objektiver og visse bruksområder. Ulempe på andre punkter. Rå på høye ISO verdier. Avansert AF system, filming i full HD og mye mer. Best sporstkamera! Anbefalt!

 

Nikon D3S

Samme som D3, men nå med film funksjon og ENDA bedre ISO egenskaper! Beste sportskamera med fullformat sensor!!Anbefalt!

 

Nikon D3X

Mye det samme som D3, men med 24,5 megapixler og 5fps. Hakket dårligere på de aller høyste og mest ekstreme ISO verdiene. BEST på bildekvalitet dersom man har mye penger og ikke har spesielt fokus på sport. Anbefalt!

 

Canon Eos 1DS Mark III

21 megapixler, 5 fps, stor og svær med "innebygget batterigrep". Bygget som en tanks. Bildekvalitet helt i toppen! Dårligere skjerm og litt eldre Canon menyer siden kameraet er fra 2007. Prisen ligger noen tusen over D3X, derfor droppes anbefalt her. Men uten tvil noe av det råeste man får på markedet!

 

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.