Demontering av Canon Eos 30D - problemer med utløseren

 

Da var det på tide å demontere et Canon Eos 30D kamerahus. Dette huset har problemer med utløseren. Det hender at man trykker på knappen og at kameraet ikke tar bilder. Dersom jeg trykket ekstra hardt nok på knappen så fungerte den fint... ...som oftest.

Eos 40D, og Eos 50D er mye like så denne jobben skal i prinsippet være ganske lik på disse kamerahusene også. Mulig at det også går på 20D og tidligere modeller.

 

Dersom du demonterer kameraet ditt så er det på eget ansvar! Til tross for at du har tatt ut batteriet så kan det fortsatt være mye strøm ladet opp til blitsen som kan gi deg støt. Støt får du også ta på eget ansvar!! :)

 

Så, da er det bare til å plukke opp første og nærmeste kamerahus og demontere i vei, ingen tid å miste!!

 

Alle gummideler på disse kamerahusene kan man enkelt ta av og på. Disse fester seg selv og det er ikke noe lim som holder de. Alle slike gummi biter skal av.

40D

 

Etter du er kommet godt i gang så kan det være greit å dobbelsjekke at du har begynnt å demontere på rett kamerahus. Dersom det har en veldig

stor skjerm på baksiden slik som her......

40D bakside

 

.... eller det ser slik ut når du har fått bort alle skurene på fronten...

...da har du trolig begynnt å demontere et Eos 40D kamerahus og ikke 30D..... Men, fortvil ikke. Det kan settes isammen igjen og man kan ta frem det rette kamerahuset.

 

 

Som nevnt, alle gummibiter må av. Bak disse gumibitene så skjuler det seg ofte mange skruer. Skruene på disse kamerahusene har forskjellige lengder og gjenger. Derfor er det veldig viktig å organisere alle skruene som blir tatt ut.

Slik gjorde jeg det.

 

Skruer utvendig:

skruer

 

Skruer "innvendig":

skruer

 

Hvordan du gjør det er opp til deg! Men det blir en del skruer når alt er demontert og du kommer lett til å rote sammen noen dersom det ikke organiseres. Så du kan like godt begynne på dette fra den første skruen! Før du demonterer hele kamerahuset så er det smart å lese gjennom alt som står på denne siden.

 

Batteri og batterluke må bort. Batteriet kan være lurt å ha tatt ut i forkant slik at det er mindre sannsynlighet for at det er strøm i kameraet.

30D batteriluke

 

 

Det er mange skruer som skal ut. 2 ved USB tilkoblingen f.eks.

 

Dekselet på fronten skal av. Du trenger ikke å skru ut alle skruene på grepet, slik som jeg gjorde. ;)

 

 

Dekselet på siden skal også av.

 

Slik ser kameraet ut fra fremsiden uten frontdeksel og side deksel. La gjerne dekselet som beskytter bildebrikken stå stå på under hele prosessen! Da unngår du unødvendig støv inne i kamerahuset og på sensoren!

 

Alle skruene på baksiden må ut, sjekk også undersiden. "Gummien" rundt søkeren må av slik at du kommer til de 2 skruene bak den. Denne er det bare til å dytte oppover slik at den går av. Den er også kjent under navnet øyemusling! :) Du ser klart og tydelig at den er tatt bort på bilde nr2 fra toppen. Bildet der man ser baksiden av Eos 40D.........

 

Slik ser kameraet ut på baksiden etter at man har fått ut alle skruene.

 

Du må løsne 3 kontakter. Det er et sort "klips" på disse. Denne skal vippes opp slik at det er lett å ta ut ledningen.

Se det neste bildet for bedre illustrasjon.

 

For å ta av dekselet på toppen så er det 4 skruer til som må ut. En ved søkeren.

 

En ved skjermen på toppen der som nakkereimen er festet.

 

En annen der som den andre reimen er festet. På undersiden.

 

I tillegg så må du sku ut denne.

 

Ta av dekselet på toppen og la dette synet åpenbare seg!

Canon Eos 30D demontert

 

Her har du utløseren. For å komme til de små metalbøylene på denne så må den vippes litt ut med et skrujern.

Eos 30D utløser

 

Her kan du se at den ene metallbøylen er bøyd ut! I tillegg så kan du se en hel haug med partikler som ikke skulle være der. Hva dette er og hvordan det har havnet der må du spørre eieren av kameraet om. Uansett, det var dette som gjorde utløseren så dårlig.

 

Utløser knappen består av flere deler. Disse må plasseres rett, så legg merke til hvordan disse ligger før alle ligger strødd utover bordet!

Alle delene ble vasket med isopropanol ved hjelp av q-tips. Metallbøylen på utløser knappen må bøyes tilbake og alt monteres igjen.

 

Dersom du ikke har gjort noe galt så bør dette ordne utløser knappen på kameraet ditt dersom du hadde et problem med den. Det var ihvertfall løsningen på dette kamerahuset!

 

LYKKE TIL!

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.