Canon Eos 7D test side

Canon Eos 7D er i øyeblikket det hotteste kamerahuset til Canon. Det stiller i en ny produktklasse.

Det går inn i i den ensifrede rekken med fullformat hus til tross for for at den ikke har en fullformat sensor. 5D MK II er fullformat. 7D er ikke.

Men det er tydeligvis noe som gjør at det skiller seg ut fra "x0"D serien, der 50D er den siste modellen. Så, hva gjør at kameraet stiller i en høyere klasse?

Eos 7d

Byggekvalitet

7D er tyngre, litt større, sitter enda bedre i hånden, men viktigst, den har en værtetting som er mye bedre enn 50D. Dette gjør at kameraet kombinert med et værtett objektiv kan brukes i tilnærmet alle forhold! Vekt uten batteri ligger på 820g. Lukkeren skal være god for 150.000 bilder. Huset er bygget i magnesium og har samme værtetting som det tidligere annerkjente Eos-1N. De som hadde våte drømmer om high end kamera på midten av 90-tallet kjenner til dette huset.

 

Fokus

Nå med 19 fokuspunkter. Det geniale med dette systemet er at man har mange flere moduser til å utnytte alle fokuspunktene. De kan deles inn i soner og mer. Hastighet er på høyt nivå og det bruker kryssensor teknologi for best mulig fokus på lyssterke objektiver.

Ifølge naturfotograf Ole Jørgen Liodden, så er fokussystemet MINST likegodt på som på tidligere 1D modeller! Dette ble riktignok sagt før 1D Mark IV ble lansert.

 

Søker

100% dekning i søkeren.

På Eos 50D f.eks så kan man se inn i søkeren, velge en komposisjon der man man akkurat velger å ikke ta med en busk. Ser man på bildet i ettertid så var kanskje litt av busken med likevel. Dette har med at man ikke hadde 100% søker dekning og fikk sett hele bildet.

I tillegg så er søkeren større på 7D! Kameraet har også innebygget vater funksjon.

 

Hurtighet

8 bilder i sekundet kan kameraet fyre løs!

Bufferen er god for 125 JPEG bilder dersom man bruker et høyhastighets SDHC UDMA minnebrikke. 15 biler i RAW.

 

Lysmåling

Den tekniske beskrivelsen: 2 soners 63 lags målesensor!

Oversatt til Norsk. Forbedret og mer avansert lysmåler sammenlignet med 50D, og nå på proff nivå!

 

Oppløsning

18 megapixler på en APS-C sensor. Oppløsningen blir da 5184x3456. Crop faktor er 1.6

 

Iso

Iso området går nå fra 100-6400. Den kan kunstig utvides til 12800.

Kunstig maks iso verdi er med andre ord samme som 50D, men naturlig er nå oppgradert fra 3200 til 6400.

Auto iso kan gå opp til 3200.

Til tross for et høyt antall megapixler så har 7D støyegenskaper som er enda bedre enn 50D og som ligger helt i toppen av crop kameraer.

 

Speedlite sender

Dette har Nikon hatt i årevis på de litt bedre modellene, nå har Canon endelig slengt seg på bølgen.

Man kan nå styre eksterne blits enheter trådløst.

 

I praksis. Har man en rimelig blits som Canon Speedlite 430 EX II så kan den stilles inn på "slave", plaseres noen meter unna kameraet og utløses trådløst med lyset fra den innebygde pop up blitsen. Tidligere måtte man kjøpe en Speedlite 580 EX II, eller en dedikert infrarød sender ST-E2 som gjorde jobben med å sende infrarøde signaler til en slave blits.

Canon sitt system kan nå styre opp til 3 forskjellige grupper med blits enheter. Noe som gjør at man lett kan justere kraften på de forskjellige blitsene, eller eventuelt blits gruppene.

 

Film

50D hadde ikke muligheten til å filme. 5D Mk II er fullformat kameraet som har filmfunksjon med utrolig bildekvalitet. Dette fikk etter software oppdateringer muligheten til å styre blender og lukker under opptak. Men det kan bare filme med 30fps. 24 ventes nå i software oppdatering.

7D derimot kan filme med 24fps 25fps og 50fps (50fps er ikke tilgjengelig i 1080p)

Man kan velge mellom oppløsningene 1920x1080 (Full HD), 1280x720 (HD), 640x480 (SD)

 

Skjerm

920.000 punkter sørger for høy skarphet. Skjermen har også lite refleksjoner så den er en fryd å jobbe med.

 

2 Digic 4 prosessorer

Å behandle opp til 144 megapixler hvert sekund (8bilder i sekundet * 18 megapixler) krever sitt.

Digic er bildeprosessoren som sitter i Canon kameraer. 4 er siste generasjon. 7D har fått 2 av disse!

Kameraet er hurtig på alt!

Videoreview fra Cameralabs!

 

Info om fokussystemet

 

Info om søkeren

 

Litt mer om fokus systemet

 

En filmsnutt tatt med Eos 7D

 

 

 

 

 

 

Bruksområde

Som dagens kamera så er 7D brukervennlig med tanke på enkle Norske Canon menyer, til tross for at det finnes et bra utvalg av avanserte innstillinger.

Kameraet har ikke "scene modusene" som portrett, landskap osv. Men har fortsatt Auto, og CA (creative auto på kontrollhjulet)

 

Eos 7D er først og fremst bygget for å være kongen blant APS-C (crop) kameraer. Noe det absolutt kan sies å være! Kameraet er spesielt egnet til sport og høyhastighetsfotografi. Fuglefotografer og mange naturfotografer vil nok sikle på dette. Mye pga. hurtighet og værtetting kombinert med "fordelen" crop kamera har på teleobjektiver.

Alle vil i utgangspunktet like dette kameraet. Krevende hobbyfotografer har et kamera som i utgangspunktet dekker alle behov. Frilansfotografer får et verktøy som kan brukes i alle situasjoner. Fotografer som tidligere har brukt dyrere kameraer i høyere prisklasser vil i mange tilfeller klare seg fint med dette. For det gjør det meste utrolig bra!

 

 

Ole Jørgen Liodden, canonfieldreviews.com tester 7D i praksis.

BØR SEES I FULLSKJERM!

 

Canon 7D winter test from Ole Jørgen Liodden on Vimeo.

 

 

Canon Eos 7D vs Nikon D300S

Hovedkonkurrenten til 7D er Nikon sitt D300s. Nikon kameraet ble lansert en liten stund før 7D.

D300s er prismessig i klasse med 7D. Men uten mulighet til å filme i full HD,eller med mer enn 24fps.

Uten ekstra batterigrep så er det også hakket treigere enn 7D ,med 7fps. 8 bilder i sekundet som 7D har får man først med batterigrep montert.

Kameraet har 51 fokuspunkter, men 7D kan konfigureres bedre så her stiller de ganske likt.

D300s har 12 veldig effektive megapixler, men 7D har 18 som også stiller veldig bra.

Om du er ute etter mulighet til å bruke SD OG CF kort samtidig inne i kameraet så er det bare D300s som tilbyr dette. Er du en skikkelig HDR entusiast så tilbyr D300s bracketing for 9 bilder. 7D har bare 3. Om disse 2 tingene ikker veldig viktig for deg, og du ikke har Nikon objektiver liggende så er 7D absolutt å anbefale!

Nikon D300s Test

Canon Eos 7D vs Eos 50D

Eos 50D kameraet er flere tusenlapper rimeligere. Et godt alternativ til den seriøse sporsfotograf eller frilanser, men det er hakket dårligere på det meste. Det betyr på ingen måte dårlig! Bare at 7D er bedre!

7D har enda bedre byggekvalitet,flere fps, og et MYE mer avansert fokussystem, forbedret lysmåling, forbedret søker med 100% dekning, flere konfigureringsmuligheter, noe bedre batterikapasitet, en lukkermekanisme som er bygget for 150.000 bilder (mot 100.000 på 50D).

50D har heller ikke muligheten for å filme eller styre andre blitser trådløst. 7D har også mange andre små fordeler over 50D.

Om du ikke har pengene til 7D og trenger et hurtig kamerahus så er Eos 50 et lett og godt valg i en lavere og rimeligere serie. Om du er på begrenset budsjett og såvidt har råd til 7D så bør du vurdere 50D med mer tilbehør eller bedre objektiver.

Canon Eos 50D Test

Canon Eos 7D vs Eos 5D Mk II

7D tilbyr bedre værtetting, bedre lysmåling, MYE raskere skuddtakt (3,9 vs 8fps), mye mer avansert fokussystem med over dobbelt så mange punkter. Litt mer tilgjengelig video funksjonalitet og fordelen med f.eks 50fps i 720p oppløsning. Eos 7D er nesten som et proffkamera i 40000 kroners klassen, men med en mindre bildebrikke.

 

Eos 5D MK II har en fullformat sensor og bildekvalitet som de råeste kamerahusene. Det er også middels raskt.

Fordelen med den større bildebrikken er kort fortalt at brennvidden på objektivene blir slik som de skal være. Man får enda høyere oppløsning og alle pikslene fremstår som mer effektive. Det har også bedre iso egenskaper og pga. større bildebrikke så vil det lettere gi større dybdeskarphet i bildet. Fullformat sensoren har mange fordeler og tilbyr absolutt det lille ekstra på detaljgjengivelse og støyegenskaper. Størrelsen på søkeren i 5D er større grunnet større bildebrikke og er absolutt å foretrekke selv om den er hakket mindre "avansert" og bare har 98% dekning.

5D har ikke pop up blits. 7D har blits med master funksjon for å styre andre blitser.

5D har heller ikke like gode konfigurasjonsmuligheter som 7D.

 

Om du ikke trenger ekstrem hurtighet, enda et hakk bedre byggekvalitet, et ekstremt fokussystem og er ute etter best mulig bildekvalitet så er 5D Mk II uten tvil et bedre valg om du har de ekstra tusenlappene til det. 5D utmerker seg på natur, landskap, studio, reise og det meste av det folk flest tar bilder av. Dette gjør det med en sinnsyk detaljgjengivelse, utrolige iso egenskaper og med mulighet for å lettere viske ut bakgrunnen. Men er du ute etter et hurtigere kamera for sport, action og generelt bruk. Da er Eos 7D valget for deg! Og har du egentlig brukt for det lille ekstra av teknisk bildekvalitet som 5D gir som man hovedsaklig ser på større utskrifter?

Canon Eos 5D Mk II Test

Konklusjon

7D har det meste en fotograf kan ønske seg av egenskaper og kvaliteter i 2010, og med tanke på hvor godt kameraet er, så stiller det absolutt i en klasse over X0D kameraene.

 

Er du ute etter et kamera som har har noen av disse egenskapene: Høy byggekvalitet, høy skuddhastighet, høy oppløsning, super bildekvalitet, og minimalt med ISO støy på høye verdier. God søker med 100% dekning. Avansert og raskt fokussystem kombinert med lysmåling i topp klassen. Mulighet til å styre flere blitser trådløst. Mulighet til å ta film med klasseledende bildekvalitet.

Er man ute etter alle, eller flertallet av disse egenskapene uten at man har behov for et fullformat kamera , da må Canon Eos 7D regnes å være et kupp for prisen!

 

Konklusjon og "test" er basert på spesifikasjoner, tilgjengelig info på nettet og egne erfaringer under prøving av kamerahuset. Bedre test kommer!

Canon Eos 7D Test

Linker til tester av Canon Eos 7D

Norske

Akam

Vi er svært fornøyde, og gir kameraet en uforbeholden anbefaling.

 

PC World - Godt kjøp

Utenlandske

 

DPreview - Highly Recommended

 

Cameralabs - Highly Recommended

 

The digital picture - Great performance, great image quality, great package

 

Photographybay Første brukbare test som viser bilder tatt med høy ISO. Sammenligninger med Nikon D300S

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.