Canon Eos 5D Mk II test side

Eos 5D Mk II erstatter den gode gamle Eos 5D. Eos 5D var første fullformat kamera på markedet som var oppnåelig for en entusiastisk hobbyfotograf. 5D Mk II er en en fin oppgradering av dette kamerahuset. Det har blant annet fått en helt ny bildebrikke med 21 megapixler. Forbedret iso egenskaper som kan utvides helt opp til 25600. En lett være forsegling , større og bedre skjerm og mye mer. Det er også verdens første speilrefleks kamera med HD video. En veldig god video funksjon verdt å merke seg. Men video er bare et pluss. Canon Eos 5D Mk II tilbyr proff bildekvalitet til en overkommelig pris i et bra kamerahus!

Canon Eos 5D mk ii Test

(Info hentet fra Canon.no)

Egenskaper

21,1MP fullformat CMOS-sensor

DIGIC 4

ISO-område kan utvides til 25600

Full HD (1 080p, 30 bps) filmopptak

3,0” VGA LCD-skjerm med direktevisning

3,9 bilder/sek JPEG til maks. kortkapasitet

9-punkts AF + 6 Assist AF-punkter

Kamerahus i magnesiumlegering

 

21,1 megapikslers fullformats CMOS-sensor 
For å sikre maksimal kreativitet, har EOS 5D Mark II fullformat CMOS-sensor (36 mm x 24 mm). Uten beskjæring eller forstørrelse, men med ekte vidvinkelopplevelse og stor, klar søker. Nydesignede piksler gir minimal bildestøy, mens 21,1 megapikslers oppløsning utvider standarden som kreves av ledende bildebyråer.

DIGIC 4
Canons DIGIC 4 samarbeider med EOS 5D Mark IIs bildesensor om å sikre enestående fargegjengivelse og fine fargetonegraderinger. DIGIC 4 leverer også øyeblikkelig oppstart, ansiktsgjenkjenning AF i Live View-modus og HD-filmopptak.

Høy ISO
Ved håndholdt fotografering i lav belysning, gir EOS 5D Mark II ISO-hastigheter på opptil 6400. For mørke scener der det ikke er ønskelig å bruke blits, kan den utvides til imponerende ISO 25600.

Full HD-filmopptak 
EOS 5D Mark II gir ikke bare enestående stillbildekvalitet, men også Full HD (1080) videoopptak. Brukerne kan til og med lagre film på minnekort uten å miste kapasiteten til å ta stillbilder. HDMI-forbindelse gir mulighet for digital høyoppløseligavspilling av film og bilder på HDTV.

3,0” høyoppløselig LCD 
3,0” Clear View LCD-skjerm med 920 000 punkters oppløsning, vid visningsvinkel og tosidig antirefleksbelegg gir ultradetaljert bildevisning under en rekke forhold. Live View innstillingen viser sanntids-bilder på LCD-skjermen og tre typer autofokus: Quick AF, Live AF og ansiktsgjenkjenning Live AF som låser fokus på ansikter i bilderammen.

Opptil 3,9 bilder per sekund 
EOS 5D Mark II gir serieopptak med 3,9 bilder per sekund. Ved lagring av JPEG-bilder på UDMA-kort er det bare kortets kapasitet som begrenser antall bilder. 

9-punkts AF + 6 Assist AF-punkter
Presis autofokusering sikres med Canons AF-system, med 9 valgbare punkter og 6 Assist AF-punkter. 

EOS integrert rensesystem 
Canons innebygde støvreduksjonssystem gir tre måter å beskytte bildene mot støv på: reduksjon av intern støvgenerering; intern rensemekanisme av sensor, og muligheten for å kartlegge støvkorn for fjerning med Digital Photo Professional-programvare (medfølger)

Solid, kompakt design
Med kamerahus i magnesiumlegering, beskyttelse mot omgivelsene og lukkerkapasitet på 150 000 sykluser, er EOS 5D Mark II meget velegnet for fotografering i studio eller ute i felten.

 

Fugler i vann, opptil 1080p

Videoreview fra Cameralabs!

Del 2

 

Reverie, filmet med 5D Mk II. Obs, maks 480p

Reverie, behind the scenes

 

 

Bruksområde

5D Mk II har en bildekvalitet som stiller på linje med det helproffe 1Ds Mk III, det huset koster 3 ganger så mye! Forskjellen ligger hovedsaklig i at 1D kameraet betraktelig bedre byggekvalitet, autofokus system, søker, og noen flere funksjoner. Men 5D Mk II er nyere og har naturlig nok fått noen forbedringer. Digic 4 menyer, bedre skjerm og HD video er noe det kan tilby.

 

Man kan sammenlige 5D Mk II med hurtigere modeller og si at det ikke er så godt til sport og action. Men det har 9 raske fokuspunkter. Disse har vært aktivt brukt til sportsbilder i kamerahus som Eos 40D og Eos 50D. De fungerer like bra i 5D mk II.

3,9 bilder i sekundet er etter dagens standard ikke et tall som gjør at man hopper i i taket av begeistring. Men det er nok til å få fanget de fleste situasjoner der man krever ekstra hastighet. Bufferen er også stor nok til å ta bildeserier over lengre tid.

 

Med tanke på bygge kvalitet ligger 5D Mk II under kamerahus som Eos 7D og totalt sett en del under 1D husene. Men, det er faktisk oppgitt til å tåle 10mm med nedbør på 3 minutter. Det er mye regn det!

Naturfotograf, Ole Jørgen Liodden har brukt dette kamerahuset i Antarktis flere ganger uten spesiell beskyttelse. Link (står om 5Dmk II lenger nede)

Men, det har ikke en kraftig værforsegling så man bør være litt varsom.

 

Spørsmålet er egentlig ikke hva 5D Mk II ikke kan brukes til. For det kan brukes til alt! Men ja, det finnes kameraer som er mye bedre egnet til sport og action sammenlignet med 5D. Men 5D MK II BRILJERER med en overlegen bildebrikke når det kommer til det meste. Landskap, studio, portretter og hva man måtte ønske. I tillegg så får man filmfunksjon på kjøpet!

 

Canon Eos 5D Mk II vs Nikon D700

Nikon D700 er 5D sin hovedkonkurrent. Fordelen til D700 ligger hovedsaklig i i at det er et lite hakk raskere med 5 bilder i sekundet og har et mer avansert autofokus system med 51 punkter. Med batterigrep så kan skuddhastigheten gå helt opp i 8 bilder i sekundet. Det har også innebygget pop up blits som til og med kan styre andre blits enheter. Det er med andre ord noe bedre egnet til sport, action og fugle foto. D700 har som 5D ekstreme ISO egenskaper.

 

5D har derimot noen andre kvaliteter. Det har 21 megapixler sammenlignet med D700 sine 12, nesten dobbelt så høy oppløsning. Dette gjør utslag på store utskrifter og om man skal beskjære bilder. Det har full HD video, og mulighet for å koble til mikrofon.(D700 har ikke video) Søkeren på 5D dekker 98%, noe som som er hakket bedre enn D700 sine 95%. Kort fortalt, Eos 5D er noe bedre til studio og landskap der man ønsker størst mulig oppløsning og i tillegg har fordelen å jobbe med en større søker. Det er det eneste med film funksjon. 5D har også fordelen av at det har et veldig godt objektiv utvalg med F4 L objektiver i tillegg til de "klassiske " f2.8 objektivene. Det kan også leveres i en gunstig kit løsning med f.eks Canon EF 24-105mm f/4 USM L IS.

Nikon D700

Eos 5D Mk II vs Canon Eos 7D

 

7D tilbyr bedre værtetting, bedre lysmåling, MYE raskere skuddtakt (3,9 vs 8fps), et betraktelig mer avansert fokussystem med over dobbelt så mange punkter. Litt mer tilgjengelig video funksjonalitet og fordelen med f.eks 50fps i 720p oppløsning. Eos 7D er nesten som et proffkamera i 40000 kroners klassen, men med en mindre bildebrikke.

 

Eos 5D MK II har en fullformat sensor og bildekvalitet som de råeste kamerahusene. Det er også middels raskt.

Fordelen med den større bildebrikken er kort fortalt at brennvidden på objektivene blir slik som de skal være. Man får enda høyere oppløsning og alle pikslene fremstår som mer effektive. Det har også bedre iso egenskaper og pga. større bildebrikke så vil det lettere gi større dybdeskarphet i bildet. Fullformat sensoren har mange fordeler og tilbyr absolutt det lille ekstra på detaljgjengivelse og støyegenskaper. . Størrelsen på søkeren i 5D er større grunnet større bildebrikke og er å foretrekke selv om den er hakket mindre "avansert" og bare har 98% dekning.

5D har ikke pop up blits. 7D har blits med master funksjon for å styre andre blitser.

5D har heller ikke like gode konfigurasjonsmuligheter som 7D.

 

Om du ikke trenger ekstrem hurtighet, enda et hakk bedre byggekvalitet, et ekstremt fokussystem og er ute etter best mulig bildekvalitet så er 5D Mk II uten tvil et bedre valg om du har de ekstra tusenlappene til det. 5D utmerker seg på natur, landskap, studio, reise og det meste av det folk flest tar bilder av. Dette gjør det med en sinnsyk detaljgjengivelse, utrolige iso egenskaper og med mulighet for å lettere viske ut bakgrunnen. Men er du ute etter et hurtigere kamera for sport, action og generelt bruk. Da er Eos 7D valget for deg! Ihvertfall dersom du ikke vurderer Eos 1D Mk IV.

Canon Eos 7D Test

Eos 5D Mk II vs 1D Mk IV

1D Mk IV har en APS-H bildebrike med crop faktor på 1,26. Det stiller også i en helt annen klasse med 10 bilder i sekundet, mye bedre byggekvalitet, 45 AF punkter som er på et helt annet nivå, og noe mer. Om du ikke er ute etter disse tingene så går du for 5D Mk II til halve prisen! Canon Eos 1D Mk IV Test

Eos 5D Mk II vs 1Ds MK III

Eos 1Ds er prismessig det dyreste og råeste Canon kamerahuset. Det koster 3 ganger så mye som 5D. Forskjellen ligger hovedsaklig i byggekvalitet, autofokus system, søker, og noen flere funksjoner. 1Ds har mulighet til å ta 5 bilder i seknudet. Men det har en skjerm med lavere oppløsning, og mangler video.

Konklusjon

Viss du klarer å si det enig i at du trenger hverken 4+ bilder i sekundet eller flere titalls høyt konfigurerbare fokuspunkter. At det holder med et kamerahus som bare tåler en grei dose med regndråper og ikke et som tåler en orkan. En rå videofunksjon kan være greit å ha. Du vil ha mest mulig bildekvalitet for pengene i et bra kamerahus. Da er 5D Mk II er proffkamera til lavpris og en soleklart løp og kjøp! Canon Eos 5D Test

Linker til tester av Canon Eos 5D Mk II

 

Foto.no, et skråblikk. Skrevet av Geir Brekke

Canon 5D mark II anbefales på det mest entusiastiske

(Inneholder mange gode bildeeksempler og blant annet god info om 5D vs 5D Mk II)

 

Akam

Canon EOS 5D MkII får selvfølgelig "Akam anbefaler", men for å skille det fra mengden, legger vi på eikeløv og strør noen stjerner rundt.

 

Digit Terningkast 6

 

Camaralabs - Highly recommend

 

Dpreview - Higly recommended

 

The Digital Picture I enthusiastically recommend the Canon EOS 5D Mark II.

Priser:

5D tipa

 

5D Eisa

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.