Canon Eos 550D test side

 

Canon Eos 550D Test

Canon Eos 550D Test

Eos 550D er siste kameramodell i rekken av populære Eos hundre serien.

Om du lurer på forskjeller fra Eos 500D så har det kommet en oversikt nedenfor. Linker til tester oppdateres stadig.

En liten test av kameraet vil også komme!

 

Eos 550D kommer ikke til å erstatte Eos 500D i første omgang, men være en høyere modell. Det vil si at Eos 450D er på vei bort fra markedet.

 

Hovedspesifikasjoner

-18 megapikslers APS-C CMOS-sensor

-DIGIC 4

-ISO 100-6400, H:12800

-Serieopptak med 3,7 bilder/sek

-Filmer i full HD

-7,7 cm (3,0") 3:2 Clear View LCD-skjerm med 1 040 000 punkter

-iFCL-måling

-Quick Control-skjerm

-Inngang for ekstern mikrofon

-Filmbeskjæring

 

Videoreview fra Cameralabs

 

 

Oppgraderinger fra Eos 500D

Høyere oppløsning med 18 megapixler bildebrikke. 3 Megapixler mer. I tillegg til høyere oppløsning så har brikken tatt i bruk teknologi med mindre gap melllom mikrolinsene. Dette stammer fra modeller i høyere serier som f.eks Eos 50D og Eos 7D.

Her kan vi se at "gapet" mellom mikrolinsene er blitt borte, noe som er med på å utnytte lyset bedre. Dette er en av teknologiene som gjør at de dyrere modellene har fått bedre ISO egenskaper til tross for at de ofte har høyere oppløsning.

 

Eos 550D gapless test

Bedre ISO egenskaper og funksjonalitet

I tillegg til at ISO egenskapene skal være gode så er området også utvidet. Maks ISO er som før, 12800. Men nå går kameraet ukalibrert til fra ISO 100-6400, et hakk høyere enn tidligere. Dette er et typisk tegn på at kameraet yter bedre på høyere ISO verdier. Men noe som er enda bedre er at man nå i menyene kan stille maks auto ISO. På Eos 500D så gikk auto ISO maks til 1600. Nå kan maks verdier stilles.Man kan. f.eks velge fra 400- 6400 som maks auto ISO. Veldig praktisk!

(For lesere som ikke skjønner seg på ISO, kameraet yter i utgangspunktet bedre i dårlig lys enn før og kan konfigureres bedre for optimalt bruk og hurtighet).

Bedre filmfunksjon og bedre funksjonalitet

Eos 500D fikk en egen side med videotest. Kameraet gav fantastiske bilder. Men film på 1080p (Full HD) var ikke særlig brukbar. Vi savnet også muligheten til å styre blender og mer under film for å ha mer kontroll på dybdeskarphet. Eos 550D har nå fått manuelle innstillinger så nå er det mulig å ha full kontroll på filmen. I tillegg så har den fått de ekstreme spesifikasjoenen fra Eos 7D.

Man kan f.eks filme i 1080P med 30 bilder i sekundet. Eller helt opp til 50 bilder i sekundet på 720p! Ekstremt!

På toppen av dette så har kameraet også fått muligheten til å koble til ekstern mikrofon. Kameraet kan nå fungere som et fullverdig videokamera, til en viss grad. (test kommer)

Film, tatt med Eos 7D. Trolig tilsvarende kvalitet på Eos 550D

Bedre skjerm!

Eos 500D hadde også en markedsledene skjerm i sin klasse. Størrelsen er den samme som før, 3". Men den har nå fått 3:2 format, samme som bildebrikken. Under film så vil man dermed utnytte hele skjermstørrelsen. Det samme på live view. Eventuell tekst info står nå oppå bildet. Før var deler av denne på at sort område rett under bildet. Om man tidligere valgte mer detaljert info så var denne oppå bildet som det nå er blitt. Hvordan vi liker dette kommer tiden og bruken til å vise, men det er nok en fin oppgradering.

Skjermen har uansett fått ENDA høyere oppløsning på 1,040,000 punkter! Høyere enn alle dagens proff modeller! Tidligere 920.000. Den skal også være enda bedre i sollys.

 

Bedre og mer avansert lysmåling

Nå med et tosoners, 63 lags system som også tar hensyn til farger. Dette sørger for at bildene får best mulig eksponering uten å være for lyse eller for mørke. Dette kommer fra det mye dyrere Eos 7D!

 

Raskere seriehastighet på bilder

Nå 3,7 bilder i sekundet. Tidligere 3,5.

Bufferen ser ut til å ha blitt mindre. (Mer info kommer)

Eos 550D Test - Skjerm

 

Ny "Q" knapp (og frigjort "set" knapp)

Q for quick. Altså en knapp for å endre innstillinger hurtig.

En funksjon som kom på 50D, og senere 500D var muligheten til å navigere rundt på skjermen og hurtig gjøre innstillinger. Dette gjorde man tidligere med å trykke på "set" knappen. Nå bruker man Q-knappen til dette. Trolig for å gjøre funksjonen mer tilgjengelig og brukervennlig. Fordelen her er at "set" knappen i midten av pilene nå er tilgjengelig. Orginalt så er ikke denne i bruk. Men ved hjelp av custom meny nr 10 så kan den settes til 6 forskjellige valg. F.eks bilde kvalitet som vist i menyen til venstre.

0: Normal (disabled)

1: Image quality 

2: Flash exposure comp.

3: LCD monitor On/Off

4: Menu display

5: ISO speed

 

Bedre "My menu" funksjonalitet

På tidligere modeller så har man kunnet lage en egen "my menu" (en egendefinert meny for de funksjonene man bruker mest).

Men her var det ikke mulig å legge til f.eks "høylys toneprioritering" som er en undermeny av "brukerfunksjonene". Dette er ikke lenger et problem. Så nå kan my menu brukes enda mer effektiv med flere valg alternativer enn før.

 

Batteri og batterigrep

Kameraet har fått et nytt batteri (LP-E8), og dermed nytt batterigrep for å tilpasse seg dette og de små endringene på utformingen av grepet. Basert på cipa standard (vanlig kamerabruk) så skal man klare 440 bilder på en lading. Dette er 40 bilder mer enn på Eos 500D.

 

Større eksponering område

Tidligere kunne man velge mellom +/-2 EV. Nå har man mulighet til å velge opptil 5 hakk begge veier. (Dette til tross for at man bare ser to hakk bak på LCD skjermen som tidligere). Her man må nok inn på eksponering menyen. Noe man f.eks kan gjøre ved hjelp av Q-knappen.

 

Filmbeskjæring

"Ta opp VGA-film med effektiv zoom på 7x. Filmbeskjæring bruker kun den midtre delen av sensoren og lar deg filme fjerne motiver uten å måtte bytte objektiv. " Hentet fra Canon.no

Dette høres ut som en funksjon som bare gir digital zoom og kun dersom man filmer med VGA oppløsning. Trolig liten nytteverdi siden man i orginal Canon programvare kan zoome inn på det man har filmet og kutte filmer deretter. Dette finner vi når vi eller andre har testet kameraet skikkelig.

 

Diverse små oppgraderinger

Mulighet til å legge inn Copyright/fotograf navn på bildefilene.

Flere fargevalg på menyen

Støtte for SDXC (SD kort med Extreme Capacity)

Eye fi kort støtte og noen andre småting (info kommer)

Eos 550D topp test

 

Grep

Grepet og formene er blitt et lite hakk rundere, størrelsen på kameraet er i praksis den samme. Kanskje noe mer behagelig, men kameraet er like kompakt som før. Høyden er tilnærmet lik, så store forskjeller kan ikke forventes.

 

 

 

Kameraet har også mange nyttige funksjoner som vi tidligere har sett på Eos 500D

 

Kommer!

 

 

Canon Eos 550D vs Nikon D5000 (hovedkonkurrent)

Kommer!

Nikon D5000 Test

 

Canon Eos 550D vs Eos 500D (forgjenger)

KOMMER!

Canon Eos 500D Test

 

Canon Eos 550D vs Eos 1000D (lavere serie)

KOMMER!

Canon Eos 1000D Test

 

 

Canon Eos 550D vs Eos 50D (høyere serie)

KOMMER!

Canon Eos 50D Test

Konklusjon

KOMMER!

 

Linker til tester av Canon Eos 550D

Norske

 

Klikk/ Dagbladet - Soleklar 6-er

Utenlandske

 

DPreview - Gold Award

" All in all, the EOS 550D is the most compelling DSLR of its class that we've ever tested "

 

Cameralabs - Highly Recommended

 

The Digital Picture

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.