Canon Eos 450D test side

450D erstattet Eos 400D. Det har blitt oppgradert på de fleste områder. Større søker, større skjerm, høyere oppløsing, bedre ergonomi, bedre batterikapasitet. Raskere seriefotografering. Auto iso, live view. Sensor rens. Bedre kit objektiv og mer. Med andre ord. Det har fått mange betydelige oppgraderinger som gjør at kameraet stiller veldig høyt som et rimelig forbruker kamera.

Canon Eos 450D test

Info hentet fra Canon.no

 

12,2 megapikslers CMOS-sensor
Med en 12,2 megapikslers CMOS-sensor får du høy nok oppløsning til utskrifter i plakatformat og større spillerom ved beskjæring. Canons CMOS-sensorer er følsomme i lite lys, gir minimal bildestøy og er i tillegg ekstremt strømgjerrige.

3,5 bilder i sekundet
EOS 450D tar opptil 3,5 bilder i sekundet i serier på opptil 53 store JPEG-bilder (6 RAW-bilder). 

Vidvinkel AF med 9 punkter
De 9 AF-punktene er spredt over hele AF-rammen og gir presis fokusering også for motiver som ikke er i sentrum. Det sentrale AF-punktet er en lysfølsom krysstypesensor som gir rask og nøyaktig fokus med f/2.8 og mer lyssterke objektiver.

Integrert EOS-rensesystem
Canons innebygde rensesystem bruker tre metoder til å sikre støvfrie bilder. (1) Spesialmaterialer hindrer at det samler seg støv i kameraet. (2) En selvrensende sensorenhet rister støv av sensoren hver gang kameraet slås på eller av. (3) Gjenstridige støvpartikler kartlegges og fjernes enkelt med programmet Digital Photo Professional.

3,0” LCD med direktevisning
Den klare 3,0” LCD-skjermen har høy oppløsning for sjekking av fokus og komposisjon, samt 10x forstørrelse for ekstra detaljert visning. Når du fotograferer fra vanskelige vinkler, gir Live View-innstillingen deg mulighet til å komponere bildet og velge fokuseringsinnstillinger på LCD-skjermen.

DIGIC III-prosessor
DIGIC III er kjent for presis hvitbalanse og har også meget naturtro og nøyaktig fargegjengivelse. Bildene behandles med 14-biters fargedybde, noe som gir finere fargegraderinger. DIGIC III arbeider effektivt og gir redusert strømforbruk samtidig som responstiden er ekstremt rask.

Stor, lys søker
Stor søker med lys og klar visning gjør det enklere å komponere bildet.

Full kontroll over bildet
Med forhåndsdefinerte bildestiler er det enkelt å styre parameterne for bildebehandling. Du kan tilpasse kontrast, skarphet og metning i kameraet eller i programmet Picture Style Editor som følger med kameraet. Når du har tatt bildet, innholder Canons program for behandling av RAW-bilder, Digital Photo Professional, alt du trenger til å behandle og redigere RAW-bilder.

Kompakt og lett
EOS 450D har kompakt kamerahus med en vekt på kun 475 gram og ergonomisk design som gir naturlig og intuitiv betjening.

EF-objektiver og tilbehør
EOS 450D er kompatibelt med over 60 EF/EF-S-objektiver og alle Speedlite-blitsene i EX-serien.

 

Videoreview fra Cameralabs!

 

Egenskaper

 

12,2 MP CMOS-sensor

3,5 bilder/sek

Vidvinkel AF med 9 punkt

Integrert EOS-rensesystem

3,0” LCD-skjerm med direktevisning

DIGIC III-prosessor

Stor, lys søker

Full kontroll over bildet

Kompakt og lett

Kompatibelt med EF/EF-S-objektiver og Speedlite EX-blitser

 

 

 

Bruksområde og erfaringer

Eos 450D duger til det meste så lenge man er ute etter et forholdsvis kompakt speilrefleks kamera. Det har en bildekvalitet som konkurrerer med flere kamerahus i en mye høyere prisklasse.

Det er ikke det råeste sportskameraet. Men med 3,5 bilder i sekundet, en passe stor buffer og rask autofokus så gjør det en ganske bra jobb.

 

Kameraet er brukervennlig med stor skjerm, enkle menyer, norsk språk og gode scenemoduser. Det har nok funksjonalitet til å vokse på og litt mer erfarne brukere finner seg fint tilrette med mange hurtigknapper og egen my menu. (Meny man kan legge inn de meste brukte funksjonene på)

 

Det har klassens beste søker. God batterikapasitet. Og en veldig komplett og god programvarepakke.

 

Det har også en god live view med 2 fokusmoduser. Denne er riktig noe kronglete å sette opp. Her har du oppskriften. (Bildene er tatt fra Eos 1000D).

Canon Eos 450D Live view aktivering

Her må man inn på den andre verkøy menyen.

Canon Eos 450D Live view aktivering

Deretter må man aktivere live view. "Set" knappen brukes nå til å starte live view. Live view fungerer nå fint, men man får ikke autofokus.

Canon Eos 450D Live view aktivering

For å aktivere autofokus må man inn på brukerfunksjoner.

Canon Eos 450D Live view aktivering

Så må man finne frem til innstilling nummer 8 og velge den autofokustypen man foretrekker.

 

 

Canon Eos 450D Live view aktivering

For å autofokusere under live view bruker man forminskelse knappen.

 

Canon Eos 450D vs Nikon D5000

D5000 har fordelen med at det har vribar skjerm (men hakket mindre, 2,7"), videofunksjon, et hakk bedre støyegenskaper i veldig dårlig lys (på høye iso verdier) . Det er også litt raskere på seriefotografering med 4 bilder i sekundet.

Eos 450D har derimot fordelen med at det er rimeligere. I tillegg så leverer det skarpere bilder på standard innstillinger. Har innebygget fokusmotor. Større søker. Bedre programvarepakke og flere hurtigknapper for raskere betjening.

 

Nikon D5000 Test

 

Canon Eos 450D vs Eos 1000D

Eos 1000D er laget som en slags nedstrippet og noe rimeligere utgave av 450D. Det har mindre skjerm, søker, oppløsning, seriehastighet og buffer. Det mangler gummi på grepet. Det har også fått fjernet spot måling funksjonen , infrarød mottaker for fjernstyring og sensorene under søkeren som slår av skjermen når den er ibruk. I mange tilfeller så leveres det også uten bildestabilsert objektiv. Det er et objektiv som er optisk dårligere. Canon Eos 1000D Test

Canon Eos 450D vs Eos 500D

Eos 500D har mye til felles med 450D. Noe som trolig er grunnen til at 450D fortsatt er på markedet, til tross for at det er en god stund siden 500D kom ut.

Den nye modellen har uansett fått en del fine oppgraderinger. Videofunksjon med HD kvalitet. HDMI tilkobling. En skjerm på samme størrelse, men med mye høyere oppløsning for overlegen skarphet. En raskere chip og finere menyer. Kreativ auto, en brukervennlig scene modus. Gjennkjenning av mange Canon objektiver for å korrigere for vignettering.. Høyere oppløsning og større iso område.

Canon Eos 500D Test

Konklusjon

Når 450D kom på markedet så var det med i mange tester som man kan se nedenfor. Det vant omtrent alt! Man kan si at det hadde en totalpakke som var bedre enn det alle konkurrentene kunne tilby. 450D var utrolig mye for pengene, og det er det også den dag idag. (Januar 2010) Derfor lever det fortsatt videre og vi kan ikke gjøre annet en å gi kameraet en sterk anbefaling! Et fantastisk kamerahus!

 

Linker til tester av Canon Eos 450D

Norske

 

Dinside / TV2 hjelper deg - Terningkast 6 / best i test

 

Lyd og bilde - Best i test

 

VG - Terningkast 6

 

Akam - Akam anbefaler

 

Hjemme PC - 5/6

 

 

Utenlandske

 

DPreview - Highly Recommended

 

Cameralabs - Highly Recommended

 

The Digital Picture - a lot of camera for the money!

Priser

 

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.