Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Test

 

ST-E2 er en liten sak som du kan sette i blitsskoen på Canon kameraet ditt for å styre andre blitser som har slave funksjon. F.eks 430EX II eller 580EX II

Det er et enkelt "Plug And Play" produkt. Sett blitsen din i slave modus, sett ST-E2 på kameraet ditt og slå den på. Ta bilder trådløst!

 

Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Test

 

Det geniale med dette produktet er at det er utrolig enkelt å stille forholdet mellom to blitser med E-TTL (automatikk) aktivert. Det er bare til å aktivere ratio på "ratio" knappen og bruke pilene i den retningen man vil fordele kraften. På bildet så velger man å prioritere "slave B" blitsen med ekstra kraft.

 

Om du ønsker å aktivere high speed sync så er det en egen knapp for det. Da kan man stille lukkertiden til så raskt som man ønsker. Det vil si at lukkertider over 1/250 sekund går fint. Dette må ikke aktiveres på hver enkelt blits, et trykk holder.

 

Om det er andre i nærheten som tar bilder med samme produktet så er det bare til å endre kanalen. Det er 4 kanaler, og man kan styre 2 grupper med blitsen. Det vil, at man kan f.eks ha 3 blitser i gruppe A, og 2 blitser i gruppe B.

 

Enheten har noen svakheter. Den bruker et 2CR5 batteri. Dette følger ikke med og koster rundt 100,- på Clash Ohlson. Det er alltid greit å ha et slikt i reserve til tross for at man skal klare nærmere 1500 avfyringer på et batteri. Batteriluken er på toppen.

 

Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Test

På siden er låsebryteren som gjør at den ikke faller av kameraet. Fronten er to delt. Et øvre parti og et nedre. Det nedre partiet skulle hatt et rødt deksel. Dette kan lett falle av og forsvinne siden det har skjedd på flere modeller.

 

Rekkevidden er opp imot 15 meter inne og 9 ute. Men dette kan variere ut ifra sol, hvor godt vinklet blitsen er mot enheten og hvor godt batteriet er.

Inne så er det infrarøde signalet så sterkt at det lett treffer vegger og reflekteres rundt i rommet. Det er ganske lett å trigge en blits som står under en paraply med andre ord. Ute fungerer ikke dette like bra.

 

ST-E2 har også hjelpelys til blits som ikke er irriterende! :)

 

Til sitt bruk så gjør det infrarøde signalet en super jobb, men det har sine begrensninger. For de som er seriøse innenfor bryllup, studio og varierte miljøer så kan det vare en fordel å vurdere et skikkelig radio anlegg som Pocket Wizard.

 

En speedlite 580EX II blits har faktisk akkurat samme funksjon som denne innebygget. Da bruker man skjermen på baksiden. En 580 kan også styre 3 forskjellige grupper for de som måtte ha behov for det.

 

Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Test

 

Veske følger med, men ikke batteri.Vekten er bare 100g.

 

Konklusjon

Canon Speedlite Commander ST-E2 er et flott lite produkt som er utrolig enkelt å bruke. Om man vil begynne med fotografering der blitsen er av kameraet så er en off-camera shoe cord noe man bør vurdere. Men for å bruke FLERE blitser trådløst så er denne super å ha. Jeg bruker den ofte om jeg bare har en blits av kameraet også. Det har ofte med rekkevidde å gjøre, en standard kabel rekker ikke langt. Og det er en luksus å slippe kabel. En 580EX II gjør som nevnt samme nytten, men den er mye tyngre og det er mye mer behagelig å bruke ST-E2. Det er ikke tvil om at jeg tar en ST-E2 på kameraet forran en 580EX i 99% av tilfellene jeg tar bilder med trådløs blits! Kan lett annbefales dersom du har behov for den!

 

Fordeler

Fysisk liten, så lett å ta med seg i kameravesken

Lett, blir ikke sliten i hånden av å ha den på kameraet ilag med et tungt objektiv.

Utrolig enkel å stille inn, ikke noe menyer eller knapper man må holde inn.

 

Ulemper

Blitssko i plast

Bruker spesial batteri som ikke følger med i pakken

Et front deksel som kan falle av etter noe røff bruk

 

 

Copyright © 2010, objektivguide.com, all rights reserved.